CaRi DuEt-SiMpAn-PeRlInDuNgAn

IMG_5197[1]

Assalamualaikum dan selamat pagi..semoga hari ini lebih baik dari hari sebelumnya..agenda nas pada pagi ini adalah attending my 2014 central region business opportunity convention at Menara Great Eastern Jalan Ampang..nas ada bwk dua org prospect agents utk BOP kali ini..semoga Allah memperlihatkan dan mempercerahkan kelebihan menjadikan takaful advisor ini sebagai career path dorg..amin3…

Perasan x harga semua barang semakin meningkat??sbg contoh laa kan dulu kalu nak upgrade size set medium to set large kat mekdi hanya laa RM1.30 shaja..tapi sekarang da naik kepada RM1.50..itu antara contoh2 kenaikan harga brg..ramai laa owg merungut kenapa brg2 semua makin meningkat..tapi apa kita bole buat..walaupun hari2 memaki hamun atau merungut,,harga barang still meningkat jugak..sama jugak mcm medical cost kat hospitals di Malaysia ini.mungkin anda semua x realise bnd nie berlaku but percayaalahh…sememangnya ia meningkat saban waktu..

IMG_5095[1]

Setiap org di dunia ini mempunyai impian..x kesa laa impian tu logik atau x logik..sbb kdg2 yg kita rasa x logik tu laa bole jadi logik nanti..ada owg yg nak jadi kaya,,ada owg nak bersara awal,,ada owg nak umah besa laa dan sebagainya..kita semua menjalani kehidupan seharian bagi mencapai cita2 atau impian kita..tapi pernah x uolls terfikir sekiranya uolls x mampu mencapai impian uolls dek kerana krisis yg berlaku di pertengahan jalan??mst uolls tertanya krisis yg mcm mane tu ek..haaa..krisis tu mcm di timpa penyakit kritikal,,atau accident yg teruk,,hilang upaya dan sebagainya..

Persoalannya bagaimana anda nak merealisasikan impian atau cita2 anda sekiranya anda ditimpa krisis along the way..bole ke anda menjawap persoalan ini..nas nak share dgn uolls mengenai super takaful..ape yg super takaful ini bole buat utk anda sekiranya anda menyimpan bersama super takaful..

Dengan menyimpan sebanyak RM150 sebulan :

MEDICAL CARD
– room and board RM150
– annual limit RM90 000
– lifetime limit RM900 000
– treatment utk outpatient cancer dan juga outpatient utk dialysis

CRITICAL ILLNESS
– cover uolls utk 36 penyakit kritikal
RM50 000

HILANG UPAYA ATAU CACAT KEKAL
– cover uolls sbyk RM50 000

MANFAAT KEMATIAN
– sebanyak RM50 000

SAVINGS DALAM AKAUN ANDA
– 20 years= RM33 918
– 30 years= RM43 788
– 40 years= RM52 992

**SEKIRANYA ANDA DITIMPA PENYAKIT KRITIKAL ATAU HILANG UPAYA,,ANDA X PERLU LAGI MENYIMPAN DGN SUPER TAKAFUL KERANA SUPER TAKAFUL PULA YG AKAN MENGAMBIL ALIH TUGAS ANDA..SUPER TAKAFUL PULA YG AKAN MENYIMPAN BAGI PIHAK ANDA SEHINGGA UMUR ANDA 99 TAHUN!!

(note : semua plan super takaful tertakluk kepada umur ye)

Haaaa…amacam??bagus x menabung bersama super takaful??berminat x??apa lagiii…pm nas skrg utk more info..:)
—-TINDAKAN PANTAS ANDA MENGUBAH 100% KEHIDUPAN MASA AKAN DATANG ANDA—–

Nashra,
Your Takaful n Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great with Great Eastern Takaful-
013-2706844

k-PoP : eMeRgEnCy CouPlE

ER1

Emergency couple adalah cite korea yg nas follow skg nie…lakonan song ji hyo (the only girl dalam runningman) dan choi jin hyuk (abg kim tan dalam the inheritors)..alhamdulillah..da abes pown tgk sume episode cite tu dari eps 1 sampai la eps 21..wahhh!!lega rasanya…nas x tgk kat tv pown..nas tgk kat online…dramago namanyer..overall nas bg 4 star 4.5 star utk cite nie…best3!!wajib tgk taw!!

Watak utama utama adalah song ji hyo sbg Oh Jin Hee dan Choi Jin Hyuk sbg Oh Chang Min..watak sampingan pula adalah Lee Pil Mo as Gook Choon Soo,, Choi Yeo Jin as Shim Ji Hye dan Clara sbg Han Ah Reum..cite nie pasal intern utk medical student..apa yg dowg lalui dan hadapi..best sgt3 walaupun xdapat jadi doktor,,dapat tgk je pown jadii laa kan..hehe

Sinopsis cite nie adalah masa dowg study,,Jin Hee n Chang Min nie bercinta..belum sempat abes study lagi,,dowg da kawen..Chang Min nie dtg dari keluarga yg kaya dan ternama..pak cik mak cik n ayah dia semua doktor..mak dia je bukan doktor..Jin Hee nie pulak dtg dari keluarga yg biasa2 je..ayah dia da xda,,dia ada mak n adik pompuan dia je..masa mula2 kawen tu oke je walaupun mak ayah dr kedua belah pihak x setuju dgn marriage dowg..si suami bekerja,,si isteri tunggu kat uma..tapi ntah mcm mana disebabkan sikit salah paham,,dowg pown decide utk bercerai..lepas 6 tahun penceraian tu,,dowg x pernah terjumpa atau terserempak sampai la dowg dapat jadi intern kat satu hospital yg sama..masa tu la,,berlaku mcm2 incident..ada patient mati laa,,patient mengamok laa,,dowg bergaduh,,jeles2,,nangis2,,blind date dan sbg nyer…haaa..nak tawu lagi??tgk laa cite emergency couple nie kat dramago…:)

ER2

X rugi laa tgk cite nie sbb ada unsur ilmiah sikit,,romantic sikit dan cintan cintun sikit..hehe…dua2 pelakon utama nie mmg nas minat laa…lagi2 si Choi JiN Hyuk tu..nampak ensem je bila dia senyum..da laa badan sado..i like!!kalu si Ji Hyo tu nampak gojes n style je bila berlakon dalam citer runningman..so ape tnggu lagi??tgk laa skg….

Demi korean drama,,tido kul kul 3 pagi pown rasa mcm tido kul 10 malam…selagi x abes cite tu,,selagi tuu la dok melangut dpn ipad sampai laa da tawu ending citer tu..rasanya semua peminat korean drama mengalami simptom yg sama kan??

Nashra,
Your Takaful & Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great With Great Eastern Takaful-

CarEerR PaRt TiMe,,KeJe PaRt TiMe….

Ada x keje yg x penat,,duet masuk byk,,xda bergaduh dgn boss,,ikot suka je nak keje bila??sapa yg x puas hati dgn job dia,,meh sini baca…sapa yg suka giler dgn keje dia,,xpayah baca..hehe…:)

Kenapa kan kalu keje reramai,,mst ada je puak2..atau ada je mulut2 becok yg suka buat ketupat n rendang??bila ada yg spesies biawak suka makan ketupat nie,,mula laa ati kita mcm x senang je nak p keje…odw nak p keje pown da rasa mcm malas n xdak mood..ish3…

Kenapa kan tiap2 hari kena pegi keje pada waktu yg sama ek??kenapa kne punch card pada pukul 9 ek??kalau lambat sikit,,bole x??hehe…nak lambat sikit bukan ape..stress laa dgn jem..kalu sume punch card kul 9,,tu pasal laa jadi jem..kalau sy punch card lambat sikit,,xda laa sy migrain nak bersesak2 n mencilok2 kat jalan raya..(berani ke nak ckp mcm tu kat bos??hik3)

Kenapa kan sy punya keje banyak x penah sikit tapi gaji sy takat tu jugak??nak tunggu bonus lambat lagii kottt…bole x sy nak gaji lebih sikit??da lama sy x pegi melancong dgn kawan2 sy…da lama sy x beli handbeg sembonia taw…bukan sbb xda duit..tapi sebab gaji tu ngam2 sgt laa…duet gaji tu touch n go je dalam bank..x sampai dua hari duet tu kat dlm bank..yelaaa,,nak bayar bil api air lagii,,nak byar duet kete lagii,,,duet umaa lagi,,susu anak lagii,,pampers anak lagii…..arggghhh!!!

Kenapa kan company buat trip setiap tahun kat dalam Malaysia je ek??kat lua Malaysia xbole ke??hehe..bukan ape…teringin jugak laa nak company sponsor trip pegi luar negara..bole usha2 n shopping kat negara owg len…cuci mata sikittt…hahahaha…kalau setakat dalam Malaysia nie,,sy bole je pegi dgn cik abe sy…tu pown kalu ada duet lebih laaa…kui3…

Mesti ada salah satu antara dialog2 nie pernah terlintas dalam fikiran uolls kan??haa…dulu nas pown pernah bekerja..so nas paham laa mcm mane situasi yg dialami oleh semua pekerja..hehe..

Hari ini nas nak share dgn uolls career yg ada mcm2 benefit dan bole selesaikan semua masalah uolls..career apa tu ek??haa…apa lagii….agent takaful laa atau pown takaful advisor..mcm mane career nie bole tolg selesaikan masalah uolls??meh sini dgr sharing dr nas nie ha…

Sekiranya uolls menjadi takaful advisor,,benefits nya adalah seperti berikut :

– uolls bole pegi keje ikot suka uolls…kul 8 jem kan,,so xyah la g keje kul 8..g la keje kul 10..sbb uolls nak msuk keje kul bpe atau abes keje kul bpe,,its up to u..u r the boss!!

– apa??nak gaji lebih??haaa..bole aje…buat keje lebih,,dapat laa gaji atau komisen lebih..xda sapa nak sekat kenaikan gaji uolls kalu jadi agent nie..keje lebih dapat lebih..keje kurang dapat kurang laaa..

-nak company trip ke luar negara??bole saja..xda masalah sbb mmg tiap2 tahun Great Eastern Takaful buat company trip ke luar negara..mcm dis year,,uolls bole pilih nak ke Taipei China,,Tokyo Japan atau Milan Venice…accomodation,,makanan,,air ticket sume company sponsor ye..uolls juz bwk duet shopping je..best x??best x??

-nak cepat naik pangkat??itu perkara kecik je..buat keje byk,,dapat rezeki byk,,fulfill requirement daripada Company,,then naik laa pangkat…uolls yg tentukan pangkat uolls..xpayah laa nak beli kipas besar atau air cond utk bodek atasan anda..sbb keputusan di tangan uolls..uolls yg buat career path uolls..

-sambil bekerja,,uolls juga menaikkan saham akhirat kowg sbb uolls share benda yg baik dan bermanfaat dgn saudara seislam kita..kita x ajar dowg mencurik…kita juz ajar cara dowg financial planning supaya family dowg akan sentiasa terjamin walaupun tanpa dowg di sisi..

Amacam??Berminat x??kalu rasa mcm x berani buat full time,,buat je part time dulu..jgn risau2..slow2 nant jadi laa full time…mula2 mmg laa rasa susah..lama2 uolls akan rasa bertanggungjawap utk membantu educate dowg kat luar sana tu dan rasa syg nak tinggalkan career niee..saham kat dunia naik,,saham kat akhirat pown naik…insyaAllah..:)

IMG_4272[1]

Nashra, Your Takaful & Financial Advisor, http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful -Live Great With Great Eastern Takaful- 013-2706844

i- Great Amal???

IMG_5961[1]

Great Eastern Takaful ada mcam2 plan mengikut kesesuaian dan kehendak anda..bagitawu kepada servicing agent anda apa kehendak dan budget anda..so sume nyer akan berjalan dgn lancar..

Hari nie,,nas nak share dgn uolls mengenai plan haji yg diberi nama i-Great Amal..plan haji nie mcm mane ye??haaa…meh nas terangkan satu persatu..konsep i great amal ini adalah sambil menyimpan,,anda memperolehi protection..nampak menarik kan??

IMG_2062[1]

Ada owg tanya laa kan apa beza menyimpan dgn tabung haji n menyimpan dgn Great Eastern Takaful??ini jawapan nya..yg pertama kalau menyimpan bersama tabung haji,,anda hanya menyimpan sahaja tanpa ada sebarang perlindungan..yg kedua tabung haji tidak akan membuat upah haji bagi pihak anda sekiranya anda tiada lagi di dunia ini..yg ketiga,,pihak tabung haji juga tidak menyediakan elaun qurban mahupun memberikan wang saku sekiranya anda menunaikan haji atau umrah..last sekali,,tabung haji tidak bertanggungjawab utk memberikan wang khairat kematian kepada keluarga si mati sekiranya si pemilik akaun itu meninggal dunia…

IMG_2061[1]

Sekiranya anda menyimpan bersama Great Eastern Takaful,, anda akan memperoleh simpanan sekaligus beserta perlindungan..perlindungan ini bermaksud sekiranya kematian atau hilang upaya berlaku di sini,,anda akan diberikan manfaat kematian minimum RM10 000..dan sekiranya berlaku kematian mahupun hilang upaya sewaktu menunaikan haji atau umrah di Mekah,,anda akan memperoleh manfaat berganda minimum RM20 000..yg kedua,,pihak Great Eastern Takaful akan melantik pihak berwajib bagi menjalankan upah haji bagi anda sekiranya anda tidak mampu atau telah meninggal dunia..yg ketiga pula pihak kami juga akan memberikan elaun qurban sebanyak RM500 dan juga wang saku untuk umrah dan haji RM800 hingga ke RM2 000..x lupa jugak,,kami turut memberikan wang khairat kematian kepada keluarga si mati sebanyak RM2 000..

IMG_2063[1]

Persamaan antara menyimpan dgn tabung haji dan juga Great Eastern Takaful adalah kedua2 nya akan diambil sedikit portion simpanan kita utk membayar zakat bagi pihak kita…sekarang anda fikirkan..yg mana lebih berbaloi baloi??keputusan di tangan anda..

Ternyata plan takaful i-great amal ini saling melengkapi simpanan tabung haji anda agar cita2 anda utk menunaikan rukun islam yg ke 5 tercapai,,insyaAllah…

Berminat ke akak2 n abg2??jgn lupa ye utk watsapp nas bagi mendapatkan free consultation mengenai plan terbaik ini..

Selamat malam ye..nak tito dulu…esok kita sambung kat entry lain pulak ye…sharing is caring..Assalamualaikum..:)

Nashra,
Your Takaful & Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great With Great Eastern Takaful-
Whatsapp 013-2706844

cOmMeNt MeNgEnAi TaKaFuL

IMG_5268[1]

Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan lebih baik dari tinggalkan mereka dalam keadaan meminta minta..sesungguhnya kemiskinan itu menghampiri kekufuran”.

Inilah antara tugas yg perlu nas buat setiap hari iaitu share,,share dan share..sebab kebanyakkan owg kat luar sana x tahu apa benefit yg ada pada takaful ini dan ada jugak yg saja xnak tahu apa yg takaful ini bole buat utk kita sekeluarga..

Kenapa laa nas nak educate diorang2 tuh??jawapannya adalah itu sume merupakan my social obligation utk bangsa dan agama..secara purata laa kan,,owg ca ya nun alif ada byk policy insurance per individu..kenapa ini sume terjadi??sbb diorang tahu apa yg insurans ini bole buat utk mereka…dats why laa nas kne turun padang utk sampaikan kebaikkan takaful kepada muslimin dan muslimat di luar sana..

Kadang2 mcam fed up dgn kerenah prospect2 pown ada jugak..tapi bila dipikirkan balik,,mungkin diorang byk hal atau marah2 mungkin disebabkan mereka ada past history yg x bagus dgn company atau dgn previous servicing agent..so apa yg perlu nas buat tiap2 hari adalah tetapkan iman dalam hati bahawa apa yg nas buat dan career nas ini merupakan satu tugas yg mulia kerana kita share bnd yg baik..bukannya ajak owg buat kejahatan..harap2 laa doa nas ini dimakbulkan…amin3…

Tgk article kat atas nie…nie adalah salah satu pandangan daripada client yg memiliki insurans atau takaful..takaful ini bukannya terhad kepada medical card je..takaful pown ada savings element dan juga investment..so apa yg patut anda semua buat bila berdepan dgn agent anda adalah berterus terang apa keperluan dan kehendak anda..sebab kalau anda x cakap,,mana laa servicing agent anda nak tahu..dia bukan nya Raja Bomoh utk tahu apa isi hati anda…hehehe(gurau jek!)

Mula2 memg rasa macam terbeban je sbb nak menyimpan dgn takaful tiap2 bulan..nak2 lagi bila kita punya nafsu membeli besa…nampak handbag baruu laa,,tudung fareeda ada sale laa,,ape laaa…tapi anda semua perlu fikirkan..bole ke tudung fareeda atau handbag tu membantu anda sekiranya anda di timpa musibah??bole ke gadai tudung n handbag tu utk bayar bil perubatan anda??haaa….xbole kan…sbb tu laa penting nya takaful masa ini..kalu x mampu,,jgn desak diri utk byr byk2…menyimpan dgn apa yg mampu..ada rezeki bole tambah lagii..bole topup lagii…jgn risau!

Ada owg cakap “sy simpan duet dalam bank”..mmg la oke simpan dalam bank..tapi itu sume dollar to dollar..kalu simpan RM100 setiap bulan,,so setahun ada RM1200…tahun kedua ada RM2400..tahun ketiga ada RM3600…nauzubillah la ada musibah terjadi kepada anda…anda x dapat nak menyimpan seperti biasa..so mcm mane??duet anda tinggal RM3600 jela…x lebih dan x kurang..mungkin jugak anda terpaksa keluarkan duet anda utk membiaya medical cost anda..

Berlainan pula kalu anda menyimpan dgn Great Eastern Takaful..tiap2 bulan anda menyimpan RM100..setahun jadi RM1200..tahun kedua RM2400…dan tahun ketiga RM3600..nauzubillah musibah terjadi kepada anda..at least anda ada protection..anda medical card yg akan membiayai medical cost anda…nauzubillah jika anda terkena penyakit kritikal,,company kami akan bayarkan operation fees bagi pihak anda…x lupa juga simpanan anda dari akaun perlaburan anda..

Haaaa…mana untung??sbb tu nas slalu cakap bahawa belanjakan duet anda utk bnd yg bole membantu anda…bukan laa nas kata jgn beli hndbeg mahai atau jgn beli tdung mahai…bole je kalu nak beli..tapi sebelum tuu miliki takaful atau menyimpan bersama takaful…after that,,baru laa bole beli kehendak kita…

Itu sahaja laa sharing utk hari ini…kalu ada masa,,esok nas masukkan new entry plak..nunite….assalamualaikum…

Nashra,
Your Takaful & Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great with Great Eastern Takaful –

sUpErStAr KaRaOkE

IMG_5945[1]

Assalamualaikum..hari ini hari yg paling best sebab hari nie x panas sgt..rasa fresh je..pagi dan ptg hujan..alhamdulillah..terima kasih ya Allah..:)

Semenanyer nak entry kali nie adalah sambungan daripada entry yg lepas iaitu celebration pudai’s birthday yg pertama..lepas daripada celebrate birthday dia,,kitowg tgk jam baru kul 1..awal lagi kan nak balik uma..so kamy pown p la merewang kat festival city…p karaoke laa..ape lagii…da lama weyh x karaoke…dlu time study,,bole dikatakan setiap minggu kamy pegi menyumbangkan suara yg sumbang nie kat tempat karaoke..tapi yelaa duet x byk kan so karaoke jamban je la cite die..hehe

IMG_5942[1]

IMG_5941[1]

Skg nie bila da keje,,baru laa bole pegi tempat karaoke yg up sikit..hahaha…last kamy karaoke adalah 3 tahun yg lalu…pergghh!!lama giler x sumbangkan bakat yg terendam nie..bukan bakat terpendam taw..hik3…ini la nas ada share rates utk superstar karaoke festival city..affordable la jugak kan..x terlalu mahal n x terlalu murah..kalau nak minum n makan kne bayar lebih laa kan..disebabkan kamy baru balik dari birthday party,,so xda la plak rasa lapar..kamy amek package yg basic je..xda amek makan atau minum..neway,,nas bagi 4 bintang laa utk layanan and sound system dia..

Bila lagii la dapat spent time mcm nie??memasing da bz..hokey laa yer..nant kita sambung lagii ye..nunite..lots of love…:)

Nashra,
Your Takaful n Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
– Live Great with Great Eastern Takaful –

lil munchkin birthday party

Assalamualaikum dan selamat malam..malam nie nas nak share sweet moment yg terjadi semalam..my lil munchkin client birthday party Muhammad Fudail Ashraf bin Mohd Fairuz..alhamdulillah..may Allah bless him always n hope he can be a good child towards his mommy n daddy..semalam adalah his first birthday celebration..

IMG_5904[1]

Actually his birthday was on 19th March..but we decided to make the celebration on 23rd March 2014..much easier so that the cousins,,nephews can come n join the birthday party.. Usually we just call him Pudai.. So notty laa dis munchkin…

IMG_5745[1]

Seems like the aunties lagi excited dari birthday boy..hahahahaha..the event’s venue at kfc aeon big ampang…bertuah sgt laa pudai nie sbb he got 3 aunties which are still single n available..so that we can always give our attention and love towards him..hahahahahaha..

IMG_5856[1]

IMG_5857[1]

IMG_5844[1]

Ini adalah antara permainan yg kitowg main semalam..ada musical chair,,main tampal2 n so on..best gilos..bukan budak2 je excited..yg besa2 pown dok excited jugak..neway,,thanx to bella coz inviting us to your son’s birthday party..

Nashra,
Your Takaful & Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great With Great Eastern Takaful-