ApA Yg nAik???

hutang2

OMG!!!oH My Allah!!nas sowg je ke yg x sedar terlalu byk harga brg yg naik??ish3…hari nie bru laaa nas perasan..teringin nak update new entry kat blog nie…:(

Tadi pegi mekdi utk lunch…da order da spicy chicken mc deluxe…sedap hingga menjilat kaki dan kepedasan nya hingga menjilat meja..(sbb nas nie x tahan pedas)..bila da pedas sgt,,mulaa laa dok menyedut air x sudah..so ape lagii..nas pown pegi laa refill coke..mmg keterbiasaan nya mcm tu..kalu pegi mekdi,,x pnh laaa minum secawan je…mesti bercawan2..bila kat kaunter,,nas pown pegi laa cakap kat cik abe nie yg nas nak refill..tiba2 dia kata “cik,,sumenyer 55sen”…what!!!!kena bayar????..utk cover maluu x bwk duet,,nas pown tanya “sejak bila kne bayar nie cik abe??”..dia kata start dari 1 April 2014,,sesapa nak refill mmg kne byr 50 sen..yg lagi 5 sen tu kowg pepaham jela utk ape..tax laaa kan…ish..terpaksa laaa nas pegi patah balik amek wallet and bayar…:(

Malam tadi plak,,sementara tunggu adik abes tuition,,nas pown lepak laa kat kedai mamak dgn ayah..order teh o ais limau je pown..dulu kalu order teh o ais limau,,rm 1.30 je tapi skg da naik jadi rm1.60…ish…x adiiilll sungguh…kenapa sume benda naikk…mcm mana dgn owg yg gaji bwh RM1500??mesti laagii tersepit…alamatnya lepas nie,,nas buat air kat uma jelaaa…xpayah nak ngengada minum kat luar..

Kalu hari2 dok salahkan kerajaan pown x guna jugak..bkn nye harga bole turun kan..buat naik darah sndri je ada la…tu baru cakap pasal makanan..belum cakap pasal rumah,,harga kete,,medical cost dan sebagainya…ada mcm2 benda laggii yg naikk kan..uollss sume pown tawu kan..

Nampaknya lepas nie,,nas kne laa melipat gandakan usaha utk share benefit takaful dgn owg lain..so dorg bole manage duet dowg wisely..sbb taraf hidup makin meningkat seiring dengan medical cost..bak kata org,,”value for money”..jgn membeli atau berbelanja mengikut nafsu atau persekitaran..ukur baju di badan sendiri..jgn ikut badan kawan..tidak lupa jugak,,nas kne share career sbg takaful advisor nie dgn owg lain supaya diorg tidak makin terhimpit atau kurang terkesan dgn ekonomi masa kini..

TINDAKAN PANTAS ANDA MEMBAWA 100% PERUBAHAN KPD FUTURE ANDA

Nashra,
Your Takaful n Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great with Great Eastern Takaful-
013-2706844

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s