CaRi DuEt-SiMpAn-PeRlInDuNgAn

IMG_5197[1]

Assalamualaikum dan selamat pagi..semoga hari ini lebih baik dari hari sebelumnya..agenda nas pada pagi ini adalah attending my 2014 central region business opportunity convention at Menara Great Eastern Jalan Ampang..nas ada bwk dua org prospect agents utk BOP kali ini..semoga Allah memperlihatkan dan mempercerahkan kelebihan menjadikan takaful advisor ini sebagai career path dorg..amin3…

Perasan x harga semua barang semakin meningkat??sbg contoh laa kan dulu kalu nak upgrade size set medium to set large kat mekdi hanya laa RM1.30 shaja..tapi sekarang da naik kepada RM1.50..itu antara contoh2 kenaikan harga brg..ramai laa owg merungut kenapa brg2 semua makin meningkat..tapi apa kita bole buat..walaupun hari2 memaki hamun atau merungut,,harga barang still meningkat jugak..sama jugak mcm medical cost kat hospitals di Malaysia ini.mungkin anda semua x realise bnd nie berlaku but percayaalahh…sememangnya ia meningkat saban waktu..

IMG_5095[1]

Setiap org di dunia ini mempunyai impian..x kesa laa impian tu logik atau x logik..sbb kdg2 yg kita rasa x logik tu laa bole jadi logik nanti..ada owg yg nak jadi kaya,,ada owg nak bersara awal,,ada owg nak umah besa laa dan sebagainya..kita semua menjalani kehidupan seharian bagi mencapai cita2 atau impian kita..tapi pernah x uolls terfikir sekiranya uolls x mampu mencapai impian uolls dek kerana krisis yg berlaku di pertengahan jalan??mst uolls tertanya krisis yg mcm mane tu ek..haaa..krisis tu mcm di timpa penyakit kritikal,,atau accident yg teruk,,hilang upaya dan sebagainya..

Persoalannya bagaimana anda nak merealisasikan impian atau cita2 anda sekiranya anda ditimpa krisis along the way..bole ke anda menjawap persoalan ini..nas nak share dgn uolls mengenai super takaful..ape yg super takaful ini bole buat utk anda sekiranya anda menyimpan bersama super takaful..

Dengan menyimpan sebanyak RM150 sebulan :

MEDICAL CARD
– room and board RM150
– annual limit RM90 000
– lifetime limit RM900 000
– treatment utk outpatient cancer dan juga outpatient utk dialysis

CRITICAL ILLNESS
– cover uolls utk 36 penyakit kritikal
RM50 000

HILANG UPAYA ATAU CACAT KEKAL
– cover uolls sbyk RM50 000

MANFAAT KEMATIAN
– sebanyak RM50 000

SAVINGS DALAM AKAUN ANDA
– 20 years= RM33 918
– 30 years= RM43 788
– 40 years= RM52 992

**SEKIRANYA ANDA DITIMPA PENYAKIT KRITIKAL ATAU HILANG UPAYA,,ANDA X PERLU LAGI MENYIMPAN DGN SUPER TAKAFUL KERANA SUPER TAKAFUL PULA YG AKAN MENGAMBIL ALIH TUGAS ANDA..SUPER TAKAFUL PULA YG AKAN MENYIMPAN BAGI PIHAK ANDA SEHINGGA UMUR ANDA 99 TAHUN!!

(note : semua plan super takaful tertakluk kepada umur ye)

Haaaa…amacam??bagus x menabung bersama super takaful??berminat x??apa lagiii…pm nas skrg utk more info..:)
—-TINDAKAN PANTAS ANDA MENGUBAH 100% KEHIDUPAN MASA AKAN DATANG ANDA—–

Nashra,
Your Takaful n Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great with Great Eastern Takaful-
013-2706844

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s