k-PoP : eMeRgEnCy CouPlE

ER1

Emergency couple adalah cite korea yg nas follow skg nie…lakonan song ji hyo (the only girl dalam runningman) dan choi jin hyuk (abg kim tan dalam the inheritors)..alhamdulillah..da abes pown tgk sume episode cite tu dari eps 1 sampai la eps 21..wahhh!!lega rasanya…nas x tgk kat tv pown..nas tgk kat online…dramago namanyer..overall nas bg 4 star 4.5 star utk cite nie…best3!!wajib tgk taw!!

Watak utama utama adalah song ji hyo sbg Oh Jin Hee dan Choi Jin Hyuk sbg Oh Chang Min..watak sampingan pula adalah Lee Pil Mo as Gook Choon Soo,, Choi Yeo Jin as Shim Ji Hye dan Clara sbg Han Ah Reum..cite nie pasal intern utk medical student..apa yg dowg lalui dan hadapi..best sgt3 walaupun xdapat jadi doktor,,dapat tgk je pown jadii laa kan..hehe

Sinopsis cite nie adalah masa dowg study,,Jin Hee n Chang Min nie bercinta..belum sempat abes study lagi,,dowg da kawen..Chang Min nie dtg dari keluarga yg kaya dan ternama..pak cik mak cik n ayah dia semua doktor..mak dia je bukan doktor..Jin Hee nie pulak dtg dari keluarga yg biasa2 je..ayah dia da xda,,dia ada mak n adik pompuan dia je..masa mula2 kawen tu oke je walaupun mak ayah dr kedua belah pihak x setuju dgn marriage dowg..si suami bekerja,,si isteri tunggu kat uma..tapi ntah mcm mana disebabkan sikit salah paham,,dowg pown decide utk bercerai..lepas 6 tahun penceraian tu,,dowg x pernah terjumpa atau terserempak sampai la dowg dapat jadi intern kat satu hospital yg sama..masa tu la,,berlaku mcm2 incident..ada patient mati laa,,patient mengamok laa,,dowg bergaduh,,jeles2,,nangis2,,blind date dan sbg nyer…haaa..nak tawu lagi??tgk laa cite emergency couple nie kat dramago…:)

ER2

X rugi laa tgk cite nie sbb ada unsur ilmiah sikit,,romantic sikit dan cintan cintun sikit..hehe…dua2 pelakon utama nie mmg nas minat laa…lagi2 si Choi JiN Hyuk tu..nampak ensem je bila dia senyum..da laa badan sado..i like!!kalu si Ji Hyo tu nampak gojes n style je bila berlakon dalam citer runningman..so ape tnggu lagi??tgk laa skg….

Demi korean drama,,tido kul kul 3 pagi pown rasa mcm tido kul 10 malam…selagi x abes cite tu,,selagi tuu la dok melangut dpn ipad sampai laa da tawu ending citer tu..rasanya semua peminat korean drama mengalami simptom yg sama kan??

Nashra,
Your Takaful & Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great With Great Eastern Takaful-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s