CarEerR PaRt TiMe,,KeJe PaRt TiMe….

Ada x keje yg x penat,,duet masuk byk,,xda bergaduh dgn boss,,ikot suka je nak keje bila??sapa yg x puas hati dgn job dia,,meh sini baca…sapa yg suka giler dgn keje dia,,xpayah baca..hehe…:)

Kenapa kan kalu keje reramai,,mst ada je puak2..atau ada je mulut2 becok yg suka buat ketupat n rendang??bila ada yg spesies biawak suka makan ketupat nie,,mula laa ati kita mcm x senang je nak p keje…odw nak p keje pown da rasa mcm malas n xdak mood..ish3…

Kenapa kan tiap2 hari kena pegi keje pada waktu yg sama ek??kenapa kne punch card pada pukul 9 ek??kalau lambat sikit,,bole x??hehe…nak lambat sikit bukan ape..stress laa dgn jem..kalu sume punch card kul 9,,tu pasal laa jadi jem..kalau sy punch card lambat sikit,,xda laa sy migrain nak bersesak2 n mencilok2 kat jalan raya..(berani ke nak ckp mcm tu kat bos??hik3)

Kenapa kan sy punya keje banyak x penah sikit tapi gaji sy takat tu jugak??nak tunggu bonus lambat lagii kottt…bole x sy nak gaji lebih sikit??da lama sy x pegi melancong dgn kawan2 sy…da lama sy x beli handbeg sembonia taw…bukan sbb xda duit..tapi sebab gaji tu ngam2 sgt laa…duet gaji tu touch n go je dalam bank..x sampai dua hari duet tu kat dlm bank..yelaaa,,nak bayar bil api air lagii,,nak byar duet kete lagii,,,duet umaa lagi,,susu anak lagii,,pampers anak lagii…..arggghhh!!!

Kenapa kan company buat trip setiap tahun kat dalam Malaysia je ek??kat lua Malaysia xbole ke??hehe..bukan ape…teringin jugak laa nak company sponsor trip pegi luar negara..bole usha2 n shopping kat negara owg len…cuci mata sikittt…hahahaha…kalau setakat dalam Malaysia nie,,sy bole je pegi dgn cik abe sy…tu pown kalu ada duet lebih laaa…kui3…

Mesti ada salah satu antara dialog2 nie pernah terlintas dalam fikiran uolls kan??haa…dulu nas pown pernah bekerja..so nas paham laa mcm mane situasi yg dialami oleh semua pekerja..hehe..

Hari ini nas nak share dgn uolls career yg ada mcm2 benefit dan bole selesaikan semua masalah uolls..career apa tu ek??haa…apa lagii….agent takaful laa atau pown takaful advisor..mcm mane career nie bole tolg selesaikan masalah uolls??meh sini dgr sharing dr nas nie ha…

Sekiranya uolls menjadi takaful advisor,,benefits nya adalah seperti berikut :

– uolls bole pegi keje ikot suka uolls…kul 8 jem kan,,so xyah la g keje kul 8..g la keje kul 10..sbb uolls nak msuk keje kul bpe atau abes keje kul bpe,,its up to u..u r the boss!!

– apa??nak gaji lebih??haaa..bole aje…buat keje lebih,,dapat laa gaji atau komisen lebih..xda sapa nak sekat kenaikan gaji uolls kalu jadi agent nie..keje lebih dapat lebih..keje kurang dapat kurang laaa..

-nak company trip ke luar negara??bole saja..xda masalah sbb mmg tiap2 tahun Great Eastern Takaful buat company trip ke luar negara..mcm dis year,,uolls bole pilih nak ke Taipei China,,Tokyo Japan atau Milan Venice…accomodation,,makanan,,air ticket sume company sponsor ye..uolls juz bwk duet shopping je..best x??best x??

-nak cepat naik pangkat??itu perkara kecik je..buat keje byk,,dapat rezeki byk,,fulfill requirement daripada Company,,then naik laa pangkat…uolls yg tentukan pangkat uolls..xpayah laa nak beli kipas besar atau air cond utk bodek atasan anda..sbb keputusan di tangan uolls..uolls yg buat career path uolls..

-sambil bekerja,,uolls juga menaikkan saham akhirat kowg sbb uolls share benda yg baik dan bermanfaat dgn saudara seislam kita..kita x ajar dowg mencurik…kita juz ajar cara dowg financial planning supaya family dowg akan sentiasa terjamin walaupun tanpa dowg di sisi..

Amacam??Berminat x??kalu rasa mcm x berani buat full time,,buat je part time dulu..jgn risau2..slow2 nant jadi laa full time…mula2 mmg laa rasa susah..lama2 uolls akan rasa bertanggungjawap utk membantu educate dowg kat luar sana tu dan rasa syg nak tinggalkan career niee..saham kat dunia naik,,saham kat akhirat pown naik…insyaAllah..:)

IMG_4272[1]

Nashra, Your Takaful & Financial Advisor, http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful -Live Great With Great Eastern Takaful- 013-2706844

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s