cOmMeNt MeNgEnAi TaKaFuL

IMG_5268[1]

Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan lebih baik dari tinggalkan mereka dalam keadaan meminta minta..sesungguhnya kemiskinan itu menghampiri kekufuran”.

Inilah antara tugas yg perlu nas buat setiap hari iaitu share,,share dan share..sebab kebanyakkan owg kat luar sana x tahu apa benefit yg ada pada takaful ini dan ada jugak yg saja xnak tahu apa yg takaful ini bole buat utk kita sekeluarga..

Kenapa laa nas nak educate diorang2 tuh??jawapannya adalah itu sume merupakan my social obligation utk bangsa dan agama..secara purata laa kan,,owg ca ya nun alif ada byk policy insurance per individu..kenapa ini sume terjadi??sbb diorang tahu apa yg insurans ini bole buat utk mereka…dats why laa nas kne turun padang utk sampaikan kebaikkan takaful kepada muslimin dan muslimat di luar sana..

Kadang2 mcam fed up dgn kerenah prospect2 pown ada jugak..tapi bila dipikirkan balik,,mungkin diorang byk hal atau marah2 mungkin disebabkan mereka ada past history yg x bagus dgn company atau dgn previous servicing agent..so apa yg perlu nas buat tiap2 hari adalah tetapkan iman dalam hati bahawa apa yg nas buat dan career nas ini merupakan satu tugas yg mulia kerana kita share bnd yg baik..bukannya ajak owg buat kejahatan..harap2 laa doa nas ini dimakbulkan…amin3…

Tgk article kat atas nie…nie adalah salah satu pandangan daripada client yg memiliki insurans atau takaful..takaful ini bukannya terhad kepada medical card je..takaful pown ada savings element dan juga investment..so apa yg patut anda semua buat bila berdepan dgn agent anda adalah berterus terang apa keperluan dan kehendak anda..sebab kalau anda x cakap,,mana laa servicing agent anda nak tahu..dia bukan nya Raja Bomoh utk tahu apa isi hati anda…hehehe(gurau jek!)

Mula2 memg rasa macam terbeban je sbb nak menyimpan dgn takaful tiap2 bulan..nak2 lagi bila kita punya nafsu membeli besa…nampak handbag baruu laa,,tudung fareeda ada sale laa,,ape laaa…tapi anda semua perlu fikirkan..bole ke tudung fareeda atau handbag tu membantu anda sekiranya anda di timpa musibah??bole ke gadai tudung n handbag tu utk bayar bil perubatan anda??haaa….xbole kan…sbb tu laa penting nya takaful masa ini..kalu x mampu,,jgn desak diri utk byr byk2…menyimpan dgn apa yg mampu..ada rezeki bole tambah lagii..bole topup lagii…jgn risau!

Ada owg cakap “sy simpan duet dalam bank”..mmg la oke simpan dalam bank..tapi itu sume dollar to dollar..kalu simpan RM100 setiap bulan,,so setahun ada RM1200…tahun kedua ada RM2400..tahun ketiga ada RM3600…nauzubillah la ada musibah terjadi kepada anda…anda x dapat nak menyimpan seperti biasa..so mcm mane??duet anda tinggal RM3600 jela…x lebih dan x kurang..mungkin jugak anda terpaksa keluarkan duet anda utk membiaya medical cost anda..

Berlainan pula kalu anda menyimpan dgn Great Eastern Takaful..tiap2 bulan anda menyimpan RM100..setahun jadi RM1200..tahun kedua RM2400…dan tahun ketiga RM3600..nauzubillah musibah terjadi kepada anda..at least anda ada protection..anda medical card yg akan membiayai medical cost anda…nauzubillah jika anda terkena penyakit kritikal,,company kami akan bayarkan operation fees bagi pihak anda…x lupa juga simpanan anda dari akaun perlaburan anda..

Haaaa…mana untung??sbb tu nas slalu cakap bahawa belanjakan duet anda utk bnd yg bole membantu anda…bukan laa nas kata jgn beli hndbeg mahai atau jgn beli tdung mahai…bole je kalu nak beli..tapi sebelum tuu miliki takaful atau menyimpan bersama takaful…after that,,baru laa bole beli kehendak kita…

Itu sahaja laa sharing utk hari ini…kalu ada masa,,esok nas masukkan new entry plak..nunite….assalamualaikum…

Nashra,
Your Takaful & Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
-Live Great with Great Eastern Takaful –

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s