career as a takaful advisor

Assalamaualaikum dan salam sejahtera..hari nie nak share dgn uolls mengenai career as a Takaful Advisor..mengapa sy memilih nak jadi agent Great Eastern Takaful??jawapan nya adalah kerana nak income lebih..mula2 sy buat as a part time dulu..kenapa x amek keje part time yg lain??sbb sy rasa badan sy x larat nak buat keje part time yg berat..dulu masa sy belajar ada jugak keje kat kfc pavillion..keje 3 hari je tapi demam seminggu..last2 disebabkan x tahan sy pown decide utk berhenti..anak manja bin badan manja,,mana la nak larat kan..my mom yg initiate dulu utk jadi agent takaful..senang je..mula2 amek TBE exam dulu..bayar Rm80 then sit for the exam..yg bagus nya amek exam under Great Eastern Takaful nie adalah GET akan bagi intensif class utk semua yg akan sit for exam..dia akan berikan tips2 soalan dan cara menjawapnya..so xda la uolls blur sotong masa exam tuh..

 

IMG_5360[1]

 

For your information,, sekiranya seorang agent dapat menjual satu sijil takaful,,kita akan dapat komisen tersebut selama 6 tahun..this are the beauty of this business..lagipun,, bisnes nie x perlukan modal..tu yg paling penting dan bisnes nie punya konsep juz sharing je..kenapa nak share kepentingan takaful nie dgn semua orang??sbb kita nak membantu utk educate semua muslimin dan muslimat di sana tentang apa yg takaful nie bole buat utk kita..uolls nak tawu x secara purata seorang cina ada minimum2 policy insurans..selalunya mereka ada lebih walaupun uma mereka mcm nak roboh,,kete buruk tetapi they are well covered..dowg sanggup berjimat sekarang kerana mereka tahu apa yg insurans bole buat utk mereka..dowg tahu yg kalu dowg sakit,,dowg dah ada medical card..dowg tawu kalu xda duet,,kat mana nak cekau duet dowg..insurance atau takaful ini bole dipelbagaikan mengikut kesesuaian dan kehendak client..bole dibuat sebagai savings,,investment mahupun protection..

 

IMG_5348[1]

 

ada byk lagi benefit yg sy nak share tentang kenapa sy memilih utk menjadi agent takaful…next updates sy akan share ye..jom la join kami dan menjadi sebahagian dari kami..bersama2 kami utk share the benefits of takaful with others..ramai lagi owg melayu yg xtahu benefit takaful nie..whatsapp sy utk more sharings.. 🙂

Nashra,

Your Takaful & Financial Advisor,

http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful

– Live Great With Great Eastern Takaful –

0132706844

Advertisements

2 thoughts on “career as a takaful advisor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s