shariah committee great eastern takaful

IMG_5273[1]

Assalamualaikum dan salam sejahtera..mungkin ramai di antara anda yang masih sangsi lagi atau kurang tahu bahawa Great Eastern Takaful adalah sebuah syarikat yg dipantau operasinya oleh badan shariah..kan kdg2 ada orang kat luar sana kata haram la,,x ikut hukum shariah la..tu semua x betul sbb kami ada shariah committee yg akan memastikan contribution anda tu dilaburkan ke tempat2 yg mengikut hukum shariah sahaja..

Ini adalah barisan panel shariah kami di Great Eastern Takaful iaitu Dr Wan Sabri Wan Yusof, Dr Ahmad Basri Ibrahim, Dr Akhtarzaite Abdul Aziz, Dr Mohamad Sabri Zakaria, Dr Mahamad Arifin dan Dr Siti Salwani Razali. Mereka adalah barisan panel yg bertanggungjawab memastikan syarikat Great Eastern Takaful Sdn Bhd memenuhi aspek atau kriteria sebagai operator takaful.

Penubuhan panel ini menunjukkan bahawa betapa seriusnya syarikat kami dalam memastikan setiap produk mahupun operasi syarikat ini berlandaskan shariah dimana tiada unsur maisir, gharar dan riba. Diharap penjelasan ini dapat memberi pencerahan dan menghilangkan keraguan anda tentang syarikat kami demi memenuhi keperluan anda sebagai umat Islam di Malaysia.

IMG_5274[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s