#takaful advisor#

IMG_5127[1]

salam kawan2 semua..da lama x update blog..dok sebok baca novel je..x dan nak update blog..malam nie,,nak share dgn kowg mengenai tips utk memilih takaful advisor anda..nape perlu memilih agent yg betul??ada byk sbb..contohnye mcm xnak duet yg kita contribute tiap2 bulan tu xtawu hala ke mana..ada byk aduan yg ckp company penipu la,,agent songlap duet la n mcm2 lagi..sebenarnya bukan semua agent penipu..xbole la sebab beberapa agent buat taik,,kowg assume sume mcm tuh..kecian agent2 lain yg mcm ak nie ha..

IMG_4547[1]

kowg kena cari agent yg da establish..contohnya nama dia selalu appear kat magazine ke newspaper ke..mesti kowg kata riak kan??sebenarnya bukan nak riak..cuma kamy nak menguatkan lagi sebab kenapa kowg perlu memilih kamy berbanding agent lain..kalu agent yg selalu kuar magazine nie,,dowg da ada byk pengalaman dan bole dipercayai..so maknanyer dowg bertahan lama dalam bidang insurans nie..so istilah penyonglap duet tu insyaAllah xda..

then,,kalu kowg kenal dari FB or social networking lagi la kena siasat betul2..sbb x kenal sgt kan..ajak agent tu jumpa dulu..borak2 dulu..tgk mcm mane appearance agent tu,,cari dia bercakap and so on..pastu bru kowg bole judge dia n pk whether nak continue ke x..kalau ada unsur kegatalan yg melampau atau yg x berapa nak senonoh,,tinggalkan aje..

lastly,,kowg kena la siasat sikit agent tu dr company mana..carik company insurans yg da establish..yg mempunyai portfolio yg bagus in term of fund management,,medical claims,,services and so on..kenapa perlu buat sume tu??sume insurans company sama kan..jawapan nya semua insurans company menawarkan produk yg lebih kurang sama tetapi cara dowg menguruskan dana tersebut dan management mereka tu yg membezakan mereka..

pilihan terletak di tangan anda.

Nashra,
Your Takaful & Financial Advisor,
http://www.facebook.com/nashragreateasterntakaful
– Live Great With Great Eastern Takaful-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s