krabi 3rd day

IMG_4891[1]

we are ready for our island hopping..tunggu tour guide nie lambat sgt..kamy da x menyabar da nie…kamy bayar 1000 baht setiap sowg utk island hoping nie..yg paling famous adalah 4 island and phi phi island..kamy pilih phi phi island sbb owg kata lagi best..tapi phi phi island nie lagi mahal dari 4 island..perbezaan harga dia dalam 200 to 300 baht la..akan di tnya jugak nak nek speedboat or long tail boat..kamy pilih speedboat la kan..cepat sikit dr long tail boat nie ha..

IMG_4910[1]

nie la bamboo island..cantik kan??this is our first stop..kamy mandi manda kat sini..air laut dia crystal clear gitu..pasir nya lembut sgt..rugi la sapa yg x pegi..hehe..saja je ayat mcm tu..nak buat kowg jeles..muahahaha..tour guide tu akan bg masa about 40 mins utk stop kat sini..

IMG_4919[1]

yg nie pulak pic the viking cave..tour guide tu kata gua nie private punya..so x bole masuk..juz tengok2 n amek gambar jela..tapi kalu dia bagi masuk,,ak pown xnak..mcm menyeramkan je..hehehe..nak amek pic nie leceh cikit sbb kat depan boat nie di pelopori oleh mat saleh dan minah saleh yg berbikini..nasib bek la tour guide yg baik hati nie tolong escort aku n kawan aku utk amek pic nie…kalu x,,memg x dapek la amek gmbar nie..

IMG_4908[1]

IMG_4950[1]

muka kegembiraan empat sekawan gitu..muahahaha..nie pic sebelum snorkelling time..trip kamy nie ada dua kaly snorkelling time..dia bg masa 40 min utk tengok apa yg ada kat dasar laut tu..mula2 dia campak kamy kat tepi2 laut..yg 2nd time tu dia campak kamy kat tengah2 laut..berderau darah mak,,noks!!takot bin seram sejuk bila byk ikan lalu keliling kita walaupun ikan nemo je bukan nya ikan todak..muahahaha..aku x pandai berenang..cakap pandai la,,bila part berenang memang la hampeh..

IMG_4968[1]

haa…nie next destination kamy..nama tempat nie maya beach..ramai giler mat saleh,,minah saleh kat sini…malaysian pown ramai jugak..hehe..tiba2 terdengar loghat penang la,,ada yg kecek kelate la,,dari situ la kita tawu dowg dr mane..seksi meksi gitu owg2 kat sini..kitowg x wt pape pown kat sini..juz cuci mata je sbb kawan ak ada yg mabuk laut padahal uma dia dekat je dgn laut..poyos giler kan..hahahaha…tour guide tu bg masa setengah jam je kat sini..next stop,,kamy p phi phi don island utk luncheon together..lunch pown included dalam 1000 baht yg kamy bayar tu taw..sedap jugak masakan dia cuma tomyam je tawar sikit..makanan dia style buffet tapi HALAL gitu!

IMG_4979[1]

bole x bergaya mcm nie??mcam nak buat cover photo utk majalah pown ada kan..hahahaa..tyme nie bru lepas first snorkelling n stop kat maya beach..ramai owg ske p krabi sbb they said its suitable for honeymoon couple..tapi aku n kawan2 ak datang bkn utk honeymoon ye..datang utk release tension je n shopping..maybe this might be our destination choices for honeymoon.. šŸ™‚

Advertisements

One thought on “krabi 3rd day

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s