krabi 2nd day

IMG_4867[2]

kamy merempit dekat2 aonang je..xdak pegi jaoh sgt sbb kamy sewa moto tu utk satu hari = 24 jam je..so nak kne hantar balik moto tu kul 12 tgh hari nie..p jalan2 kat pantai aonang n makan tengah hari menghadap laut..perggh!!best giler kot…makanan tengah hari pown sodap giloss!!ada ramai jugak family yg picnic mcm kamy…abes je makan,,da macam ular sawa je rasanyer..mcm nak baring je kat atas tikar nie…kenyang tahap gaban kot..kitowg makan nc goreng 4 owg makan,,somtam 1 owg makan,,kerabu mangga 1 owg makan,,telor dadar lagi n ayam masak apa nth n drinks kamy la kan sume nyer total 600 baht..reasonable kan??

IMG_4878[1]

haa…yg nie pulak mangga yg kami beli utk desert kamy..mangga muda sedap la kan..i like!!sebungkus tu 20 baht je…makan mangga muda sambil menghayati keindahan alam ciptaan Allah swt….bukan senang nak dapatkan saat2 yg terindah mcm nie…

IMG_4883[1]

da nak dekat kul 11,,kamy pown gerak la p tempat sewa moto tuh..nak anta moto kan..tgk2 mamat nie xda la plak kat sana..tnya makcik sebelah kedai dia,,makcik tu kata dia x dtg lagi..ala…nak kol mcm mane la plak kan..kamy x wt roaming pown..so pinjam la hp makcik tuh..aku pown ayat la mamat tu lebih2 sikit an so akhirnya dapat la anta moto blek kul 4 ptg nant..so dapat la kamy jenjalan merempit lagi 5 jam…THE POWER OF WOMEN GITU!!jom merempit p shell fossil..:)

IMG_4888[1]

best jugak shell fossil nie…x jauh sgt pown..about 15 min je dari aonang..ada jual souvenirs kat sini…ada la jual tirai yg dibuat dari cengkerang tuh..cantik gak..ak ada la rembat satu utk letak kat uma ak..x mahai pown..250 baht je..tapi depends on kepanjangan dan kuantiti cengkerang jugak..kamy ingat nak p tgk shell fossil tapi kena bayar la plak..200 baht utk adults..mahal la plak rsanyer n rasa macam x berbaloi la plak..so kamy lepak borak2 kat tepi rest house die jela..tapi kalu kowg minat shell fossil nie,,masuk jela..sbb kowg bole kutip shell tu utk bwk blek uma jadikan hiasan..:)

IMG_4876[1]

nie la tempat dinner kamy utk malam nie..kawan ak kata dia byk usha blog owg len pasal trip ke krabi nie..dowg sume kata tempat nie sedap n murah..kamy pown x sabar la nak cuba kan..order punya order,,tunggu punya tunggu,,makanan pown sampai..xla sedap mana..ak order nasi goreng pattaya kan tapi lembik giler nasi dia..coconut shake dia bapak la mahal..600 baht sebijik..melampau kan..at last total bil utk dinner ak sowg je da 200 baht..padahal ak makan pown x abes sbb x sedap..ak makan fries je yg byk..:(

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s