krabi 1st day

IMG_0620[1]

kitowg lapar sgt..naik air asia je..mana ada makan free..sume nyer kena bayar..so kami pown kebulur la bila touch down kat krabi nie..kami nek taxi dari air port ke aonang..nama hotel kami aonang president hotel..kami berempat so kami book satu bilik deluxe..5550 BAHT utk 3 malam..so kiranya satu malam roughly about 1850 BAHT bersamaan dengan RM185 semalam..kalau nak lagi murah,,kne datang masa off peak season la..kami dtg masa peak season sbb tu la mahal sikit..tapi kan kami x suggest la kowg duduk dkt aonang president nie sbb hair dryer xada,,water heater xda,,wifi teruk,,xtawu la apa yg ada..kitowg nie asyik bergaduh je dgn receptionist tuh..dia dok x phm english,,yg kami dok cakap dgn dia in english..da macam ayam dgn itik pown ada..hahahahaha..nie la makanan pertama kami once sampai kat krabi..kami makan somtam..sedap sgt..sesuai sgt pedas n rasa dia..yummy3!!!

IMG_0624[1]

nie gambar noppharat beach..cantik kan??tapi masa nie panas + windy cikit..dekat dgn beach nie,,ada byk la kedai muslim..jual sosej,,somtam,,air n lain2..masa ni,,ada la kawan aku beli topi..murah je..890 baht je..ada bunga2 lagi taw..kne pakai topi kat sini sebab panas laut..kalu kowg x kesa sun burn xpela xyah la pakai..sedap je angin dia kat sini..ada jugak family yg dtg kat sini utk spend time together n ada jugak western couple yg berjemur kat sini..mcm2 owg pown ada la..hehehe…:)

IMG_0625[1]

yg nie plak monumen tsunami..ak xtawu plak yg krabi nie pown affected jugak..hahahahaha…kami p jalan2 nie sume sewa moto..satu hari 200 baht..murah kan??kami merempit + meronda la sekeliling krabi nie..nasib bek x hujan..kalu x,,kebasahan la kami..moto mana ade bumbung..huhuhu…sewa kete pown bole jugak..tapi mahal plak..satu hari 1200 baht utk kete suzuki swift..so sewa moto jela yg bertepatan dgn budget kamy..kat sini kalu nak merempit,,xpayah pakai helmet..tu lagi best..unless kalu p krabi town,,kne la pakai..tapi ada je aku tgk mat saleh yg bawak moto redah je x pakai helmet kat krabi town.. šŸ™‚

20140119-184053.jpg

lepas kamy rehat2,,mandi2,,solat jamak,,kami pown merempit lagi utk pegi ke krabi night market kat krabi town..masa perjalanan tuh dalam 45 min la dari aonang ke krabi town tuh sbb kami x tawu jalan kan..signboard pown kurang..kalu ada pown,,byk bahasa siam..mana la kamy paham..hehe..smenanyer xda la jauh sgt perjalanan nyer..tapi d sebabkan kamy tercari2 tempat tuh,,tu pasal la terasa lama..best giler la shopping kat situ..mcm kat pasar malam..bole nego utk dapat harga yg termurah…mcm2 benda ada..baju n seluar style korea ada,,makanan siam ada,,souvenirs pown ada..kowg bole beli ole2 utk kawan kowg kat sini sbb bole nego n ada byk pilihan..masa tuh,,kamy beli souvenirs utk mak ayah n adek bradek kamy contoh macam baju i love krabi,,key chain,,fridge magnet n so on..byk jugak la duet kamy abeh kat sini..nafsu pompuan la kata kan…muahahahahaha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s